Scrisoare elevilor - Excelsis

Scrisoare elevilor

Scrisoare elevilor

Scumpi elevi,Excelsis!
Când un profesor intră pentru prima dată în clasă vede în fiecare dintre voi câte un mic univers care urmează să fie explorat și cercetat, admirat pentru toate tainele și frumusețea care se ascunde în fiecare.
Ochii voștri profunzi și cuminți ne determină să devenim mai buni în tot ceea ce facem, mereu suntem provocați să descoperim potențialul maxim pe care îl aveți, să plantăm mici semințe în conștiința voastră, să avem grijă de talentele din fața noastră până când le vedem înflorind din plin.
Nu doar voi vă confruntați cu temele de acasă, noi vă predăm noțiuni, definiții,teoreme, citim scrisori metodice, elaborăm planuri didactice, ne supunem cerințelor Ministerului Educației, dar fiecare muncă, a noastră și a voastră, va aduce un rod comun,toată osteneala este răsplătită. În acest tumult de activități nu uităm să învățăm și noi de la voi, mai mult decât vă puteți gândi. Capacitatea voastră de a vă împrieteni cu oamenii, de a vă încuraja, de a vă ajuta și a vă susține unul pe altul ne motivează și pe noi să devenim mai blânzi, mai răbdători, mai iubitori, pentru acestea niciodată nu trebuie să existe limite pe acest pământ.
Așteptăm cu nerăbdare noul an de învățământ, când zâmbetele voastre vor umple golul de pe holurile școlii.
Dragii noștri, nu uitați că nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește în ea, de aceea nimic să nu vă oprească în a dărui bunătate unul altuia. Nu uitați, că ele, cuvintele, sunt frumoase doar atunci când ridică pe cineva și mângâie inimile celor în durere.
Atunci când planul nu merge, să vă schimbați planul, dar niciodată scopul.
Folosiți-vă cunoștințele,ele sunt pașaportul vostru spre viitor pentru a deschide toate ușile lumii.
Mulțumiți lui Dumnezeu în fiecare dimineață când vă treziți, pentru că există ceva ce trebuie făcut, fie că vă place, fie că nu. Faptul că sunteți forțați să lucrați, că sunteți forțați să dați tot ce e mai bun, va zămisli în voi sute de virtuți.
Nu purtați în rucsacurile voastre doar cărți și haine pentru sport, ci umpleți-le cu multe vise,obiective și realizări, procedând așa vă veți scrie propria poveste pe acest pământ.
Fie ca acest an școlar să fie plin de profesionalism și aventură, ascultare și discernământ, succese și distracții, muncă și roade, iar voi, nu vă mulțumiți doar cu un lăptop și un telefon mobil, visați mult și albastru, făuriți-vă o lume a vostră.

Semnat, profesorii Excelsis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.