Alimentație - Excelsis
Avem o politică nutriţională la Excelsis, alimentația sănătoasă fiind un principiu important pe care îl promovăm: meniu ovo-lacto-vegetarian și este dovedit că această hrană este mai ușor digerabilă de către sistemul digestiv delicat al copiilor. Astfel, copiii primesc un meniu diversificat, echilibrat, gustos și sănătos. 

Meniul este stabilit împreună cu nutriționistul și cadrele medicale, astfel încât să fie potrivite nevoilor nutriționale și să cuprindă toate grupele de alimente necesare unei dezvoltări armonioase a copilului.

Printre beneficiile unui astfel meniu pentru copii sunt:

– întărirea sistemului imunitar și protecția împotriva bolilor copilăriei;
– formarea de obiceiuri de a mânca bine pe tot parcursul vieții;
– mai puțină iritabilitate, hiperactivitate;
– claritate mentală și o mai bună concentrare;
– consumul unei largi varietăți de fructe, legume, cereale, nuci, semințe și lactate, antrenează gustul copiilor să le placă și să se bucure de mâncarea naturală sănătoasă pentru tot restul vieții;
– meniul ovo-lacto-vegetarian este bogat în fibre și scăzut în grăsimi, ceea ce previne obezitatea și promovează digestia bună.

Meniul Excelsis conține alimente sănătoase și proaspete, preparate în fiecare zi în bucătăria din incinta campusului, aceasta fiind pregătită în condiții de igienă maximă.

În pregătirea meselor zilnice, bucătarii Excelsis folosesc ingrediente proaspete de la furnizori atent selectați pe crieterii de alimentație BIO, cu cele mai înalte standarde de igienă și control al calității în toate etapele producției. Bucătăria proprie asigură garanția calității materiei prime, a prospețimii hranei pregătite în fiecare zi, a igienei și corectitudinii procesului de preparare a hranei.

Mâncarea în majoritatea cazurilor se prepară prin coacere sau prin gătire la abur. Aceasta fiind pregătită cu diminuarea compozițiilor alimentare nesănătoase – precum uleiul ș.a. Ne mândrim cu produsele preparate în campusul Excelsis (compoturi, dulcețuri, deserturi, sosurile de tomate ș.a.).

Copilul dvs. va beneficia de trei mese incluse și o gustare de fructe la pauza de vitamine, acestea fiind pregătite în bucătăria Excelsis în ziua respectivă. Acordăm o mare importanță încurajării copiilor să consume cât mai multe alimente proaspete și sănătoase, în special legume și fructe.

Mesele sunt oferite după cum urmează:

• Micul dejun: terci, tartină, ceai;
• Pauza de vitamine: se servesc în mare parte fructe de sezon;
• Masa de prânz: în principal, masa de prânz constă în: supă/ ciorbă + fel principal + pârjoală + salată + pâine/ crutoane/ lipie;
• Gustarea de după-amiază constă în: prăjitură/ plăcintă/ iaurt + compot.

* Meniurile au fost stabilite astfel încât să satisfacă nu doar nevoile nutriţionale ale copiilor, dar să fie şi pe gustul lor;
**Meniurile se adaptează periodic în funcţie de observaţiile noastre şi de feedback-ul primit de la părinţi.

Notă! În cazul în care un copil are nevoi dietetice speciale, acesta beneficiază de un meniu pregătit conform recomandărilor medicului sau familia acestuia poate aduce hrană copilului. Pentru a garanta siguranța copiilor cu astfel de condiții, vă rugăm să informați Office Managerul Excelsis cu privire la existența lor la momentul admiterii.

Mesele sunt servite într-o atmosferă relaxată și într-un mediu sociabil, fiind considerate la Excelsis ca momente educative. În timpul meselor și gustărilor discutăm despre importanța alimentației sănătoase și încurajăm copiii să se descurce singuri, într-un mod independent. Cadrele didactice mănâncă alături de copii, asigurându-se că aceştia îşi însuşesc deprinderi sănătoase şi politicoase legate de ritualul mesei.

________________________________________________________________________________________________________________________

Programați o vizită la numărul de telefon 022 280 879 sau scrieți un mesaj la contact@excelsis.md, sau completați formularul.
Notă! Pe baza listelor de așteptare create, atunci când un loc devine disponibil, următorul copil de pe listă poate intra în procesul de admitere.