Activități opționale - Excelsis
Cluburile pe interese Excelsis sunt concepute pentru a susține interesele și aspirațiile individuale ale fiecărui elev, acestea fiind necesare și dezvoltării personale ale elevilor. Totodată, cluburile pe interese, sunt oportunități de descoperire a talentelor copiilor, a intereselor și aptitudinilor acestora.

Pentru a completa educația copiilor în domenii diverse, dar și din dorința de a-i pregăti cât mai bine pentru o societate competitivă, Excelsis oferă pe toată perioada anului școlar activități opționale pe care elevii le pot urma în funcție de interesele, nevoile și abilitățile lor.

Venim cu o soluție pentru părinții care caută pentru copilul lor o educație armonioasă, atractivă, motivatoare și nu în ultimul rând, o educație care să asigure obținerea de performanțe școlare, pornind de la abiliatatile lor native, de la pasiuni și dorințe personale.

La Școala Excelsis ne străduim ca învățarea să rămână o plăcere, iar elevii sunt inspirați să pășească spre cunoaștere, atât în cadrul programului de bază, precum și la activitățile complementare (cluburi pe interese).

Excelsis, pe lângă programul de bază, pune la dispoziția elevilor o ofertă educațională cu program extins opțional, care include activități extra-curriculare în domenii diverse, fiind menite să completeze armonios profilul elevului în zonele în care excelează.

Programul extins de cluburi este echilibrat și asigură dezvoltarea pluridisciplinară a copiilor, fiind structurat pe domenii de interes:

Cerc de excelență în Matematică – Cursul își propune sprijinirea elevilor capabili de performanță în domeniul matematicii, aprofundarea deprinderilor matematice prin abordarea unor exerciții și probleme de dificultate mare și dezvoltarea capacităților individuale la nivel maxim. Modul de lucru vizează și pregătirea temeinică pentru examenul de evaluare națională de la sfârșitul ciclului gimnazial.

Limba Engleză – modul ei de predare la Excelsis trezește copiilor curiozitatea și interesul. Eleviii primesc tot suportul și anume: dragostea, susținerea, toleranța, încredere și forța să continuie să învețe limba engleză și chiar să se bucure de succesele atinse în acest sens;

• Gramatica Limbii Engleze – Clubul de gramatică educă vorbirea corectă și aprofundează cunoștințele în domeniul limbii engleze.

Robotica;

Biochimie;

Dezvoltare emoțională – Excelsis oferă un program de activități care să le dezvolte copiilor o conștiință socială, abilități de a interacționa și instrumente de a se cunoaște, de a privi viitorul cu încredere, de a se înțelege și poziționa ca indivizi, să-i învățăm cum să fie responsabili, să-și poarte de grijă lor și altora, să-și exprime liber gândurile și sentimentele fără teama de a rămâne neînțeleși;

Științe – Clubul de științe e pentru cei ce iubesc să facă experimente și vor să afle mai multe despre lumea înconjurătoare. Vor afla ce este oxigenul, ce sunt celulele, cum percepem sunetul, cum erupe un vulcan sau cum funcţionează vasele de sânge etc.;

Literație – La acest club, copiii își cresc frumos sufletul şi imaginaţia, primesc învăţături sănătoase, literatură care să le hrănească pofta pentru frumos, cunoaştere şi artă ș.a. Ne propunem să folosim ascultarea activă, comunicarea orală, jocuri felurite, activități creative, toate pentru a acumula cunoștințe și multă bună dispoziție.;

Atelierul de creație – este un club plin de culoare, materiale de tot felul, tehnici de lucru, imaginaţie şi multă voie bună. Ecest club dezvoltă copiii emoţional, creativ, dezvoltă limbajul artistic și estetic;

Hand-made – în cadrul acestui club fiecare copil e încurajat șă-și manifeste originalitatea și potențialul artistic. Pe parcursul lui mai importante decât produsul sunt: procesul de creație, implicarea și experiența de învățare. Vizează dezvoltarea creativităţii, a imaginaţiei, dezvoltarea motricităţii fine, educaţie estetică, limbaj artistic, abilitatea de a interacţiona cu adulţii;

Muzica(cor) Copiii îşi descoperă şi dezvoltă abilităţile muzicale, puterea de concentrare, memoria, sensibilitatea, gândirea abstractă, limbajul şi aptitudinile de comunicare cu alţi copii;

Activități sportive Jocuri sportive, Jocuri cu mingea, Echilibru și Coordonare, Aerobic Distractiv ș.a.;

• Ședințe cu psihologul –pot apare o serie de dificultăţi şi de obstacole în educarea tinerilor, obstacole cărora psihologia educaţională încearcă să le ofere soluții asigură dezvoltarea psihică a elevilor, a capacităților, abilităților de învățare, vocaționale și sunt orientate „spre optimizarea și normalizarea procesului instructiv-educativ”. Pentru realizarea acestei misiuni psihologul realizează un șir de activități: profilaxie, psihodiagnostic, consiliere psihologică, dezvoltare și remediere psihologică;

• Ședințe cu logopedul se ocupă cu depistarea și corectarea tulburărilor de limbaj și presupune educarea limbajului deficitar, optimizarea comunicării și înțelegerii. Diagnosticarea timpurie a copiilor cu tulburări de limbaj apoi intervenția logopedică adecvată este foarte importantă. Însușirea corectă a limbajului poate dezvolta întreaga personalitate a copiilor. Limbajul deficitar poate dezvolta complexe de inferioritate, o stimă de sine scăzută, relațiile cu ceilalti sunt deficitare, teama de a vorbi în public este mare și atunci închiderea în sine este inevitabilă putând duce la un abandon școlar.

Copiii în afara programului divers se bucură de:

• serbări tematice
• excursii
• concursuri
• celebrarea unor sărbători
• participare la târgurile organizate în incinta Excelsis și expoziții cu lucrările elevilor

Datorită programului complementar, elevii Excelsis au ocazia să își identifice și să își dezvolte pasiunile în cadrul ofertei de activități pe interese din programul de după-amiază.

Programul educațional Excelsis constă în:
  1. Program de bază Excelsis cu ore opționale conform planului cadru al instituției;
  2. Program de efectuare a temelor pentru acasă cu consolidarea cunoștințelor;
  3. Programul clubului pe interese.

Notă! Cluburile pe interes nu sunt incluse în programul de bază, acestea sunt incluse în programul extins. Programul extins poate fi ales în momentul încheierii Contractului anual sau pe parcursul anului printr-o cerere suplimentară către Instituție. Accesați mai multe detalii despre program AICI.

De asemenea, Excelsis pune la dispoziție Activități opționale, care se achită suplimentar, nefiind incluse în oferta educațională de bază sau extinsă a școlii. Costul acestora îl aflați la recepția Instituției. Acestea includ:

  • Ore de pian
  • Ore de fluier

Instituția Excelsis nu are scopul de a crește matematicieni, fizicieni, IT-iști, lingviști etc. Ne dorim să dezvoltăm și să formăm copii capabili să se adapteze la o societate dinamică, mereu în dezvoltare și să aplice abilitățile achiziționate în orice domeniu ales în perspectivă.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Programați o vizită la numărul de telefon 022 280 879 sau scrieți un mesaj la contact@excelsis.md, sau completați formularul.
Notă! Pe baza listelor de așteptare create, atunci când un loc devine disponibil, următorul copil de pe listă poate intra în procesul de admitere.