Noi suntem Excelsis - Excelsis

Instituția de Învățământ Excelsis a fost creată din pasiunea pentru educație și bucuria de a oferi fiecărui copil o șansă mai bună și probabilitate mare pentru un viitor mai bun.

Excelsis este o instituție particulară de învățământ care asigură toate nivelurile de școlaritate de la grădiniță până la gimnaziu. Aici se promovează servicii educaționale la cele mai înalte standarde pentru copii din toate mediile culturale, apartenențe religioase, prin stimularea creativității și valorizarea potențialului fiecărui copil cu scopul formării acestora ca personalități integre și responsabile, creative și încrezătoare, hotărâte și implicate în societatea în care trăiesc.

Excelsis oferă copiilor oportunități multiple pentru formare și dezvoltare, atât din punct de vedere al achizițiilor fundamentale, cât și al îmbogățirii cunoștințelor, al competențelor și al dezvoltării unor atitudini specifice în ceea ce privește dezvoltarea personală și cea academică.

Dragi părinți,

Instituția Excelsis este locul în care formăm caractere, este locul prieteniei, iubirii, curajului, al exprimării și al îndrăznelii, locul unde înfrângem timiditatea și fricile.

Școala noastră reunește în prezent peste 200 de copii, de diverse naționalități și apartenențe religioase, înscriși în ciclul preșcolar, primar și gimnazial, care au pășit în lumea cunoștințelor cu pași mici, dar siguri, cu emoție, dar și cu încredere; reunește peste 40 de cadre didactice calificate care, cu pasiune, se dedică copiilor dumneavoastră, definindu-le un traseu academic pentru succesul de mai târziu.

Instituția Excelsis este locul unde fiecare copil este important, unde prinde rădăcini și îi cresc aripi. Aici modelăm caractere și punem accent pe valori care să fie respectate nu prin constrângere, ci prin responsabilizare.

Profesorul contează enorm, iar calitatea unui sistem educațional nu poate să o depășească pe cea a cadrelor didactice.  Anume învățătorul poate să salveze un manual prost sau poate să distrugă unul bun, să aducă lumină în cea mai sărăcăcioasă încăpere sau să transforme în ineficiență cea mai scumpă investiție. Și, mai mult decât atât, dascălul are cel mai mare impact asupra rezultatelor învățării, asupra performanțelor elevilor.

Am primit o întrebare bună, din partea unui părinte. Întrebare de om responsabil, capabil să înțeleagă un proces în profunzime: „Profesorii pe care îi aveți la Excelsis, sunt oare profesori doar pentru că au nevoie de o muncă mai bine plătită? Cum veți evalua bucuria lor de a lucra cu copiii?”. Adevărul este că abilitatea/disponibilitatea unui profesor de a avea o stare „corectă” atunci când lucrează cu un copil se poate evalua foarte puțin la un interviu. Ce înseamnă o stare „corecta”? ”Corect” presupune că în momentul în care lucrăm cu copiii să fim prezenți 100% „să-i vedem”, să fim 100% dedicați în acțiunile inițiate și să fim dragoste, clipă de clipă.

Copiii NU învață pentru că le place o anumită materie, ci pentru că le place profesorul. Le place felul de a fi, starea pe care o transmite… Atât de simplu! Dobândirea de informații, cunoștințe, abilități sunt doar un efect secundar al calității relației copilului cu profesorul. Cel mai important și sută la sută controlabil de către noi și de către parinții „copiiilor noștri” este pasul prin care antrenăm la noi și la profesorii noștri această abilitate de a fi bucuroși. Bucuroși independent de ceea ce ni se întâmplă. Vestea bună este că aceasta capacitate este antrenabilă.

Vă așteptam cu drag să ne treceți pragul, siguri că vom reuși împreună să conturăm frumos parcursul educațional al copilului dumneavoastră!

Cu drag,
Rodica Rudei, Directorul Instituției de Învățământ Excelsis

Misiune și valori

Misiunea Excelsis este de a dezvolta și excela pentru transformare. Să stimulăm potențialul personal al fiecărui copil, într-un mediu de învățare sigur, echilibrat, motivant, atractiv și interactiv.

Viziunea Excelsis este ca elevii să obțină performanțe academice, achiziționând înțelepciune, deprinderi de viață excelente axate pe principii morale, care se vor reflecta în succesul de perspectivă a acestora.

Valorile Excelsis reprezintă convingerile noastre, care ne ghidează toate acțiunile și deciziile:  Disciplină; Excelență; Profesionalism; Dezvoltare; Implicare; Perseverență; Creativitate; Responsabilitate.