Excelsis asigură copiilor continuitatea procesului educațional în criza COVID-19. - Excelsis

Excelsis asigură copiilor continuitatea procesului educațional în criza COVID-19.

Excelsis asigură copiilor continuitatea procesului educațional în criza COVID-19.

Ne-am pomenit în fața unei mari provocări: de a păstra continuitatea procesului educațional în criza COVID-19, în situația în care Ministerului Educației Culturii și Cercetarii, a emis un ordin prin care toate Instituțiile de Învățământ din Republica Moldova trebuie să sisteze procesul educațional.

Ca Instituție suntem mândri să afirmăm că asigurăm în continuare un proces educațional de calitate și în regim online de la distanță. Profesorii s-au adaptat foarte rapid la situația actuală și acum desfășurăm lecțiile modern, reușind să menținem conexiunea elev-profesor la cea mai înaltă calitate, astfel putem în continuare transmite cunoștințe copiilor prin intermediul unor platforme educaționale online. Învățăm alături de copii să armonizăm procesele educaționale, astfel cadrele didactice și-au adaptat lecțiile din perspectiva instruirii online.

Pentru profesori e o provocare mare să stârnească și să mențină interesul pentru lecții în noul format, astfel creativitatea e pusă la încercare, iar profesorii Excelsis fac față plauzibil acestei provocări.

Ne reușește prin intermediul platformei educaționale Google Classroom, în timpul crizei pandemice de COVID-19. De asemenea, prin Hangouts, un instrument al Google Classroom, comunicarea – audio și video – este ușoară și comodă. Profesorii în continuare pot utiliza diferite materiale educative, fișiere electronice, imagini, video etc. Copilașii Treptei Preșcolare sunt încă micuți, de aceeea beneficiază de o educație continuă cu ajutorul părinților prin intermediul materialelor transmise prin VIBER.

Profesorul de Informatică Excelsis, Dan Fiodorov, din dorința de a oferi suportul colegilor săi pentru ca aceștia să poată avansa în utilizarea platformei, a înregistrat și câteva videouri în care explică toate posibilitățile platformei și cum funcționează aceasta.

       

Afirmăm cu bucurie că elevii Excelsis sunt dornici de a învăța, iar această perioadă de carantină nu e resimțită drept o vacanță, ci ca o perioadă în care continuă studiile într-un mod mai modern, de la distanță prin intermediul platformei online. Elevii de acum sunt copii ai erei digitale și sunt entuziasmați de această nouă formulă de învățare, la care s-au adaptat cu ușurință.

Atât elevii Treptei primare Excelsis, Treptei Gimnaziale, cât și Copiii de la Treapta Preșcolară beneficiază de tot suportul profesorilor fără a fi întrerupte lecțiile. Elevii învață în continuare, primesc rapid feed-backul profesorului, respectă orarul stabilit, primesc teme pe acasă, dar și note.

Orice s-ar întâmpla, Excelsis depune tot efortul pentru ca copiii să aibă posibilitatea să-și continue studiile.

Pentru a opri răspândirea epidemiei, echipa Excelsis vă îndeamnă o dată în plus să aveți grijă de voi, să respectați măsurile de igienă, să rămâneți izolați în casă și să continuați să învățați.

#StaiAcasă

 

    

   

Leave a Reply

Your email address will not be published.