Cei mai talentați elevi Excelsis, premiați în cadrul concursului „Paleta de iarnă.” - Excelsis

Cei mai talentați elevi Excelsis, premiați în cadrul concursului „Paleta de iarnă.”

Cei mai talentați elevi Excelsis, premiați în cadrul concursului „Paleta de iarnă.”

Instituția de Învățământ Excelsis a organizat și în această iarnă Concursul “Paleta de iarnă”. Acesta se află la a II-a ediţie și îşi propune să ofere elevilor posibilitatea de a-și demonstra originalitatea, ilustrând prin pictură o lucrare cu tematică de iarnă.

Concursul are obiectivul de a descoperi talente artistice în rândul elevilor Excelsis, creșterea interesului acestora pentru pictură, dezvoltarea talentului artistic, exprimarea într-o manieră artistică a aspectelor legate de anotimpul iarna, cât și antrenarea copiilor într-un mediu competitiv și stimulativ.

La concurs au participat activ elevii Școlii Excelsis din clasele I-IX. Aceștia au utilizat diferite tehnici în lucrările sale de concurs: ulei, acril, guache, acuarelă ș.a.

Astfel, cu multă bucurie, iscusință și talent, elevii Excelsis au înfrumusețat școala cu lucrări de artă care au surprins și atras privirile vizitatorilor, dar și colegilor și profesorilor.

     

În cadrul concursului au fost desemnați 6 câștigători prin intermediul voturilor copiilor:

Treapta gimnazială:
Sagurschi Lina ( cl. VI)
Roșca Ana-Maria ( cl. VII)
Rudei Evelina ( cl. V)

Treapta primară:
Roșca Cristiana ( cl. IV)
Țugulea Damian ( cl. III)
Scutaru Victor ( cl. III)

     

Iar alți 3 câștigători au fost desemnați de către expertul în domeniu: Vseslava Bîtcă, Profesor arte plastice Excelsis, care din marea multitudine de lucrări reușite, a evidențiat lucrările elevilor:

Balaban Milana ( cl. V)
Sandu Alexandra ( cl. V)
Beiu Nicoleta ( cl. VI)

Câștigătorii au fost desemnați cu Diplome, iar fiecare din ei au beneficiat de materiale pentru a-și putea dezvolta talentele (ghiduri pentru tinerii artiști, linere, pixuri albe, carbuni albi, brushpenuri, contururi pentru ceramică și sticlă ș.a.)

„Cred și spun tuturor elevilor că fiecare dintre ei este un „artist”, care trebuie descoperit și e nevoie de acțiune, implicare și concentrare în procesul artistic pentru a putea cultiva acea dragoste pentru frumos. Consider că prin desen, pictură și modelaj copiii pot să-și dezvolte imaginația, creativitatea, pot învăța să observe lumea din jurul lor și să o redea prin propria sensibilitate. Încerc să stimulez copiii să poată deschide larg ușa pentru ca frumosul să inunde inima lor și astfel, copiii își formează creativitatea și dezvoltă gusturile estetice.”, a declarat Vseslava Bîtcă, Profesoară arte plastice Excelsis.


Concursul “Paleta de iarnă” a devenit o tradiție la Excelsis, care încurajează dezvoltarea talentelor artistice. Îi felicităm pe toţi participanţii concursului și pe profesorii care îi ajută să obțină performanțe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.