Elevii Excelsis, desemnați printre câștigători la concursul „Lecturiada Publică pentru juniori şi seniori”, la Limba şi literatura română, ediţia on-line - Excelsis

Elevii Excelsis, desemnați printre câștigători la concursul „Lecturiada Publică pentru juniori şi seniori”, la Limba şi literatura română, ediţia on-line

Elevii Excelsis, desemnați printre câștigători la concursul „Lecturiada Publică pentru juniori şi seniori”, la Limba şi literatura română, ediţia on-line

Tradiționala Lecturiada Publică, s-a desfășurat de această dată altfel – online, în condiţiile învăţământului la distanţă. Cea de-a XVII-a ediţie a Concursului la limba literatura română ,,Lecturiada publică pentru juniori şi seniori a avut loc în data de 30 aprilie – 1 mai 2020.

Concursul a fost organizat în baza testelor Quizziz elaborate pentru operele literare lecturate de elevi, pe categorii de vârstă ,,Singur pe lume” de Hector Malot – clasa a V-a, ,,Toate pânzele sus” de Radu Tudoran – clasele a VI-VIII-a, „Ora 25” de Constantin Virgil Gheorghiu – clasele a IX-XII-a.

Genericul concursului fiind provocarea „Citim împreună cu părinţii ACASA şi participăm împreună la LECTURIADĂ”.

La această ediției, s-au înscris pentru participarea la concurs echipe de elevi din 36 instituţii de învăţământ, dintre care 8 din republică. Conform datelor la concurs au participat 630 de elevi, dintre care și elevii Excelsis, fiind coordonați de către Profesoara de limbă română Excelsis Lucia Coman.

Consiliul de coordonare a decis să acorde diplome de gradul I, II, III şi menţiune elevilor, în baza rezultatelor:

  • locul I – realizare test 95-100%,
  • locul II – 85-94 %,
  • locul III – 75-84%,
  • menţiune – 65-74%.

Astfel, din cadrul Excelsis cei mai buni cititori desemnați de concursul „Lecturiada Publică” sunt:

cl. a V-a:  Chirilov Bogdan
cl. a VI-a: Rudei Marius, Beiu Nicoleta, Ursu Bogdana, Sajin Anatol
cl. a VIII: Stașoc Ilie, Tîrsîna Daniela
cl. a IX-a: Moldovanu Diana

Elevii au primit diplomele binemeritate prin intermediul poştei electronice.

Concursul a avut drept scop stimularea dialogului intercultural prin lecturi de calitate, cooperarea tinerilor, promovarea valorilor democratice şi a inovaţiilor educaţionale, implicarea activă şi creativă a elevilor şi a profesorilor în diversea ctivităţi, formarea competențelor sociale, acțional-strategice, dar și organizarea utilă a timpului liber în perioada vacanței.

Excelsis promovează lectura de plăcere în rândul elevilor, astfel organizând activităţi cu scopul de a îmbunătăţi comunicarea inter- şi intra- disciplinară, exersarea scrierii creative, iar profesorii îi călăuzesc pe elevi pentru a le insufla dragostea faţă de carte, pentru că lecturile îi formează pe elevi și le deschid noi orizonturi.

Astfel, elevii acceptă orice ocazie în cadrul căreia își pot pune cunoştinţele şi creativitatea la încercare.

Lecturiada este simbolul cunoașterii, al emoției și al zâmbetului inocent de copil. Îi felicităm pe toţi participanţii concursului și pe profesorii care îi ghidează în scopul atingerii noilor performanțe și autodepășiri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.