Congresul Internațional de Formare a Liderilor - Excelsis

Congresul Internațional de Formare a Liderilor

Congresul Internațional de Formare a Liderilor

SLC (Students Leadership Conference) Congresul Internațional de Formare a Liderilor

În perioada 21-25 septembrie 2020, nouă elevi ai Școlii „Excelsis” (Oprea Otilia din clasa a 6-a, Ursu Bogdana  din clasa a 7-a, Rusu Adriana, Meșină Alexandru și Șevik Sevili, din clasa 8-a, Rudei Elvin, Moldovanu Diana, Tarlev Iulia și Miron Alex, din clasa a 10-a) au participat la CONGRESUL INTERNAȚIONAL DE FORMARE A LIDERILOR. Congresul a întrunit  27 de țări și peste 300 de participanți. Ghidați de profesoara de limbă engleză, Cerneavschi Diana, și  profesorul de informatică, Fiodorov Dan, elevii au reușit să se implice activ în toate sesiunile teoretice, atelierele de lucru, jocurile și grupurile de discuție, fiind grupați după criterii de vârstă și interese. Organizarea online a activității, pe platformele Moodle și Zoom, nu a constituit un impediment.

În cadrul acestor activități, elevii  au învățat cum să devină lideri creștini, să identifice calea spre liderism, s-o parcurgă cu îndrăzneală și să-i poată îndruma și pe ceilalți fără ezitare. Totodată, participarea la acest forum international le-a antrenat elevilor competența de comunicare într-o limbă străină, solicitându-le un nivel înalt de cunoaștere a  limbii engleze.

Ca rezultat, elevii Școlii „Excelsis” au reușit să coopereze eficient și să-și manifeste abilitățile de lider, prin crearea unui îndrăzneț  Plan de acțiune, care a constat în redecorarea creativă a sălii de mese a școlii.

Entuziasmul le-a încurajat spiritul, iar elevii așteaptă următorul congres, care se va desfășura în anul viitor. Nouă nu ne rămâne decât să le urăm să aibă răbdare și să fie perseverenți în urmarea scopului propus.