De Ziua Recunoștinței, copiii Excelsis, părinții acestora, dar și toți angajații Instituției au dăruit căldură în cadrul Târgului Caritabil organizat - Excelsis

De Ziua Recunoștinței, copiii Excelsis, părinții acestora, dar și toți angajații Instituției au dăruit căldură în cadrul Târgului Caritabil organizat

De Ziua Recunoștinței, copiii Excelsis, părinții acestora, dar și toți angajații Instituției au dăruit căldură în cadrul Târgului Caritabil organizat

Ziua Recunoștinței, în SUA, datează încă din 1623, dar abia în timpul Războiului Civil, a devenit o sărbătoare oficială, care în timp s-a răspândit în întreaga lume. Locuitorii au avut o iarnă foarte grea, iar culturile nu s-au aclimatizat. Jumătate din oameni au murit din cauza lipsei de hrană. Puținii oameni care au supraviețuit au fost salvați de indienii din tribul Iroquois, care i-au învățat cum să crească porumb și alte grâne. În acel an, pelerinii au mulțumit pentru recoltele bogate, obţinute în condiţii climaterice dure. În timp, această sărbătoare a ajuns să celebreze recunoştinţa faţă de divinitate pentru bunăstare, pentru bucatele de pe masă devenind mai frecventă în multe țări. Acest eveniment a fost preluat și de către Instituția de Învățământ Excelsis.

“La Excelsis, am ales să adoptăm această sărbătoare, aceasta fiind sărbătorită de noi al doilea an consecutiv. Esenţa «Zilei Recunoştinței» este mulţumirea față de Dumnezeu pentru tot ce ne-a oferit. E o ocazie specială și pentru angajații Excelsis de a accentua o dată în plus, una din trăsăturile de caracter pe care o cultivă la toți elevii și anume recunoștința. Această sărbătoare este, pe de altfel, un mijloc de a ne bucura, de a fi alături și de a aduce mulţumiri. Ziua Recunoștintei este și despre timpul familiei, fiind recunoscători pentru tot ceea ce avem și ajutându-i pe cei care au nevoie de suport. Recunoștința duce la empatie și, la rândul său, la dezvoltarea compasiunii pentru alții.“, a declarat Rodica Rudei, directorul Instituției de Învățământ Excelsis.

Evenimentul organizat de Instituția de Învățământ Excelsis, la care au participat părinți, copii, angajați a fost o sărbătoare de Ziua Recunoștinței frumoasă, dând dovadă de mult simţ artistic şi talent. La partea festivă a sărbătorii, fiecare clasă, grupă a pregătit poezii, cântece despre mulțumire și recunoștință ce au fost prezentate parinților, profesorilor și celorlalți invitați.

În acest an, pe lângă partea festivă a sărbătorii a fost în premieră organizat și un târg de caritate.

      

Cu dorinţa de a-i ajuta pe cei aflaţi în impas, cu dedicație procesului de creaţie a lucrărilor expuse în vânzare și a dulciurilor pregătite, completate cu spiritul de voluntariat – astfel s-au pregătit copiii, părinții, angajaţii Excelsis pentru Târgului Caritabil organizat de Ziua Recunoștinței, în cadrul Instituției în data de 25 octombrie 2019.

La eveniment angajații, copiii, dar și părinții acestora au participat cu multă dăruire și iscusință. Cu toții s-au implicat cu mare bucurie, iar rezultatul scontat a fost pe măsură.

Vizitatorii au putut savura din delicioasele produse de cofetărie și patiserie, mămăliguță, sărmăluțe gătite în ajun de părinți împreună cu copiii, de angajaţii Excelsis. De asemenea, aceștia, au putut procura diverse obiecte de decor, lucrări din lemn, tablouri şi alte obiecte confecţionate manual. Evenimentul s-a bucurat de larga participare a cadrelor didactice ale şcolii şi a conducerii acesteia.

„Pentru noi această sărbătoare este o mare placere! Nouă părinților ne-a deschis sufletul, parcă ne simțim și noi copii alături de copii noștri! Pe Melissa nu am vazut-o niciodată atât de fericită, bucuria ei a fost aceea de a da un trai mai bun și altor copii! Îmi pare bine pentru faptul că de la această sărbătoare ea a înțeles că sânt copii care duc o viață grea și amară și că clasa noastră a contribuit și a depus efort pentru a le aduce zâmbetul pe buze!”, a susținut Mariana Tîrsînă, mămica elevei din clasa a III-a.

Acest eveniment a fost pentru copiii Excelsis un prilej minunat de a redescoperi munca în echipă, plăcerea de a crea împreună cu părinții acasă lucruri pe care le pot vinde în scopul unui ajutor financiar celor care se află în impas, acest gest dezvoltându-le compasiunea și dragostea pentru semenii săi. De acest eveniment, nu s-au bucurat doar cei mari, s-au bucurat şi cei mici, care au iniţiative pe măsura vârstei lor.

Spre bucuria copiilor și a celorlalți implicați, cumpărătorii au admirat cu drag lucrurile făcute cu dragoste și dăruință și au achiziţionat produsele și lucrările expuse cât ai bate din palme, o mare parte din banii colectați fiind destinaţi pentru suportul financiar al copiilor de la „Casa de copii Curcubeul Speranței”, iar o altă parte din aceștia vor fi oferiți în beneficiul câtorva familii defavorizate.

Oxana Spânu, profesoara de educație tehnologică: „Mă bucur mult de implicarea elevilor, care și-au depus toată străduința în scopul creării unor lucrări frumoase, care au fost expuse spre vânzare la acest târg. În cadrul orelor de creație am avut prilejul să coordonez acești copii receptivi, creativi, harnici, ambițioși și prietenoși care, de altfel, mă motivează zi de zi. Mă bucură faptul că copiii au socializat și au creat în grupuri unite, s-au implicat activ, demonstrând compasiune și dragoste față de semeni.”

     

Împreună putem dărui mai mult!

Instituția Excelsis vă dorește să aveți pentru ce să fiți fericiți și recunoscători de Ziua Recunoștinței!

Mai multe poze pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.