Rodica Cojocaru - Excelsis

Rodica Cojocaru

Profesor învățământ primar

 

Rodica Cojocaru

Profesor învățământ primar

“Sarcina unui profesor este să stimuleze oameni “aparent obșinuiți” să facă un efort neobișnuit. Marea problemă nu constă în a identifica învingători, ci a îi transforma pe oamenii obișnuiți în învingători”. (K. Patricia Cross.)

Un profesor are în clasă copii talentați, copii cu nevoi speciale, copii cu pasiuni și înclinații diverse, copii lipsiți de grija părintească – toți au nevoie egală, de sprijinul cadrului didactic. O mare bucurie simt atunci, când reușesc să ajut, să motivez, să influențez, să ghidez copiii să-și descopere potențialul, abilitățile, să creadă în forțele proprii.

Elevii mei se simt importanţi atunci când le acord încredere şi le încredinţez diferite responsabilităţi. Întodeauna vin la școală cu scopul să-mi aduc elevii la starea aceasta. Îmi place să văd cum cresc și progresează, devenind mai capabili, mai competenți, mai eficienți zilnic.

Pe parcursul instruirii mele pedagogice, am avut parte de sfaturi, îndemnuri, provocări din partea unor oameni fără facultate, care mi-au schimbat sensul vieții, de aceea cred că, a fi profesor e un dar de la Dumnezeu…cei care predau se dăruiesc altora zi de zi, clipă de clipă. Eu predau cu speranța că lumea în care cresc copiii mei, va deveni mai bună!

Am ales să lucrez la Excelsis, pentru că aici se promovează cele mai valoroase virtuți, în care tind să excelez eu, copiii mei, dar și generația viitoare! Admir calmul și perseverența administrației, care ne ghidează cu multă dragoste pe cărările înțelepciunii!