Oxana Spînu - Excelsis

Oxana Spînu

Profesor Educație tehnologică

„Educaţia este arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta atitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele”. (Platon)

Scopul educaţiei tehnologice rezidă în formarea capacităţilor intelectuale și de pătrundere în miezul problemelor tehnologice, dezvoltând mobilitatea în gândire a elevilor, respectiv: puterea de exprimare a minţii, curiozitatea, plăcerea şi nevoia de a învăţa, aptitudinea de a înţelege o problemă tehnologică, de a-i defini datele, de a-i găsi o soluţie, de a structura cunoştinţele.

Întotdeauna mă strădui în cadrul lecțiilor să stimulez activitatea gândirii, a libertății, a responsabilității și îi motivez pe elevi să exploreze în scopul stimulării creativității.

Cea mai mare provocare din profesia mea este de a schimba pedagogia muzicală în arta decorativă și educația tehnologică. Pentru a-mi atinge scopurile și a le oferi elevilor cele mai frumoase experiențe în domeniul educației tehnologice, mă perfecționez în continuu la cursuri de recalificare. Încerc să descopăr în fiecare copil talentul și să cultiv dragostea pentru învățare și dezvoltare.