Aliona Jentimir - Excelsis

Aliona Jentimir

Profesoară de muzică și pian. Grad didactic II.

„Arta supremă a profesorului este de a trezi bucuria exprimării creatoare și bucuria cunoașterii.”(Albert Einstein)

Consider Educația Muzicală una dintre cele mai rafinate și plăcute discipline din școală. Ea dezvoltă creativitatea, noblețea, rafinamentul, dar și caracterul discipolilor. Activez în pedagogie mai mult de 20 ani. Am obținut master în „științe ale educației”, grad didactic II.

Am ales pedagogia, deoarece iubesc copiii și investind în ei obțin o satisfacție sufletească deosebită. Asta de fapt fiind cea mai importantă calitate pe care trebuie să o posede un dascăl adevărat. Această trăsătură mă ajută să găsesc ușor cheița și motivația pentru sufletul fiecărui copil.

Sunt o luptătoare, de aceea am fost învingătoare la diverse concursuri, festivaluri și manifestații culturale naționale și internaționale. La fel, elevii mei au ocupat locuri de frunte la festivaluri și concursuri de interpretare instrumentală regionale, naționale și internaționale.

Sunt perseverentă, organizată, tenace, energică, pozitivă, creativă, flexibilă și optimistă și aceste calități încerc să le cultiv și la elevii mei. Sunt exigentă, dar și suficient de flexibilă pentru a găsi armonie între atingerea performanțelor curiculare solicitate de program și motivarea elevilor pentru a excela în permanență la disciplina de educația muzicală. Caut mereu metode noi și mecanisme de a face disciplina educație muzicală un obiect plăcut. Tind să cultiv în elevi dragostea pentru lucrurile frumoase și încerc să modelez gusturile muzicale, încercând să dechid copiii spre a descoperi lucruri noi, să fie cooperanți și dornici de a excela.

Am ales să activez la Excelsis, deoarece este locul perfect unde ne putem îmbogăți moral și spiritual, dar și îmbina armonios cunoștințele curriculare școlare cu cele în domeniul artelor. Aici este locul ideal unde poți crește și dezvolta multilateral, fiind aplicate metode inovative și personalizate.